Designs

Lindfield Village Green

By Ku-ring-gai Council

  • Lindfield Village Green

    Lindfield Village Green

  • Lindfield Village Green

    Lindfield Village Green

  • Lindfield Village Green

    Lindfield Village Green

  • Lindfield Village Green

    Lindfield Village Green

  • Lindfield Village Green

    Lindfield Village Green

  • Lindfield Village Green

    Lindfield Village Green

About the project

Lindfield Village Green project will create a new civic plaza and vital green space for the community in the heart of Lindfield whilst relocating car park facilities underground to the basement. Developed out of Council’s award winning Open Space Acquisition Program, the project will revitalise Lindfield local centre. Close to Lindfield Railway Station, the project will contribute significantly towards improving community liveability and generate greater economic investment and business development opportunities locally.
The community’s front garden is the vision for the Lindfield Village Green; a place to promote social interaction and strengthen the sense of community among residents, visitors and business owners and operators. To meet the needs of a growing population largely generated by medium density apartment developments, the project will be a catalyst for promoting healthy outdoor pursuits and prioritises social engagement for residents. The publicly-owned park will host community outdoor events such as markets, cinema live music and performance, and gardens will encourage biodiversity and provide a pleasant microclimate all-year round.

Local centre environmental conditions will improve dramatically by replacing open asphalt car park areas with areas of green soft landscapes to reduce the ‘heat island effect’ and create ‘cool places’ as refuges for people on extreme heat days; deliver buildings and landscapes that achieve high ESD outcomes; and capturing and re-using stormwater within the development.